Акція "16 днів проти насильства"

/Files/images/1_sokol/spid/11.jpg

/Files/images/1_sokol/spid/12.jpg

З 25 листопада по 10 грудня 2020 року у Глухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено ряд заходів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Учні 2-Б класу під час творчого заняття з елементами тренінгудіти ознайомились зі змістом поняття «насилля» та його видами, а також на прикладі відомих казок та мультфільмів розглянули практичні ситуації, що яскраво демонструють порушення прав дитини. Наприкінці заняття кожен з учнів мав змогу вготовити для себе браслет у вигляді годинника «16 днів проти насильства» або «Стоп-насильство» на згадку про захід та необхідність дотримання норм і правил поведінки у родині та закладі освіти.

З метою попередження, профілактики проявів насильства, торгівлі людьми серед неповнолітніх учні 6-7 класів долучилися до участі в інтерактивній інтелектуальній грі «Ліза та її друзі подорожують світом». Гру та набір матеріалів для неї було надано Сумською громадською організацією «Соціальна організація студентів» за підтримкиUSАID.

8 грудня 2020 року учні 8-А класу мали змогу долучитись до перегляду та активного обговорення короткометражного фільму «Хвилі світла» (режисер Самуель Н. Шварц) у рамках XVIІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Зворушлива стрічка про дівчинку з вадами зору залишила глибокий слід у душах та серцях юних глядачів.

Заступником директора з виховної роботи Рубан Л.І., практичним психологом Соколом А.О., спільно з класними керівниками було проведено тематичні заняття до Міжнародного дня примирення в ВІЛ-інфікованими та Міжнародного дня людей з інвалідністю.

10 грудня заступник директора з виховної роботи Рубан Л.І. з учнями 11 класу взяли участь у Всеукраїнській онлайн конференції «Права дитини – права людини», яку організував та провів Маріупольський юридичний інститут з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини.

Варто зазначити, що робота закладу освіти та всіх учасників освітнього процесу не обмежується хронологічними рамками проведення тематичних тижнів та акцій, а триває протягом навчального року.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.