Тиждень "Виховуємо толерантність"

16 листопада Міжнародний день толерантності

Проблема толерантності сьогодні – одна з центральних проблем як особистісного, міжособистісного, національного, так і глобального порядку. Толерантність – це терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки. Це повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства.

З 9 по 13 листопада 2020 року у Глухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено тиждень «Виховуємо толерантність», метою якого було підвищення психологічної культури учасників освітнього процесу, виховання в дітей терпимості, ціннісного ставлення до людини, її точки зору, підвищення рівня правової культури.

Психологічною службою спільно із заступником директора з виховної роботи було розроблено ряд заходів для всіх учасників освітнього процесу: дітей, батьків, педагогів.

У понеділок, 9 листопада, відбулось урочисте відкриття тижня «Виховуємо толерантність» та початок шкільної акції «Подаруй дитині іграшку». Представники учнівського самоврядування організували випуск шкільної тематичної газети. Тематичні матеріали фахівцем психологічної служби було розміщено у куточку психолога.

Наступний день акції розпочався з проведення вчителями годин спілкування «Дорогою добра», «Від серця до серця», «На доброму серці тримається світ». Педагог-організатор Соборова О.М. провела урок мистецтва в 3-В класі та організувала виставку дитячої творчості «Долоньки доброти».

У середу заступник директора з виховної роботи організувала перегляд короткометражного фільму «Толерантність починається з мене» для учнів 7-8 класів. Здобувачі освіти долучилися до активного обговорення сюжету та подій кінострічки. Педагоги школи взяли активну участь у семінарі-практикумі «Різні учні – рівні можливості», у ході якого мали змогу поглибити свої теоретичні знання про толерантність та спробували на практиці відпрацювати техніку побудови толерантних відносин.

Протягом двох останніх днів акції «Виховуємо толерантність практичний психолог провів заняття з елементами тренінгу «Толерантність і конфлікти» для учнів 4 класів, арт-тренінг «Якого кольору толерантність?» для учнів 7-А класу.

Класоводи провели ранкове коло «Дружба – планета ромашок», а класні керівники 9-А та 9-Б класів спільно з практичним психологом провели годину спілкування з елементами кінотренінгу «Толерантність починається з мене».

І хоча часові рамки проведення даної акції закінчилися, проте кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та конструктивного спілкування.

/Files/images/1_sokol/tolerant/MyCollages (1).jpg

/Files/images/1_sokol/tolerant/MyCollages (2).jpg

/Files/images/1_sokol/tolerant/MyCollages (3).jpg

/Files/images/1_sokol/tolerant/MyCollages.jpg/Files/images/1_sokol/tolerant/125246122_2728653724118390_8886230501697240548_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 483

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.