«Стежками до мрій»

«Стежками до мрій» - таку назву має літературно-мистецький альманах, який побачив світ завдяки поету-гумористу Петру Товстусі, члену Національної спілки письменників України, голові літературно-мистецького об’єднання «Українська хвиля».

Співавторами альманаху стали представники творчої молоді Глухівського, Конотопського та Ямпільського районів.

Вісім учнів Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 надали свої твори до збірки.

Артем Громак - вихованець шкільної літературної студії «Джерельце». Складати вірші він почав у ранньому дитинстві. Його поезії вміщені в альманахах «Українська хвиля», в альманасі літераторів Сумщини «Слобожанщина», у всеукраїнських збірниках «Наукова Україна», «Магія пера», «Золоте перо-2018». Артем є призером обласного творчого конкурсу «Проба пера», у 2019 та 2020 році став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Малюнок, лист, вірш до мами».

Поліна Громак хоч і навчається в 5 класі, та вже є призером обласного конкурсу «Проба пера», має публікацію в збірнику «Наукова Україна».

Васильєва Анастасія представила творчу роботу «Свою Україну любіть» у збірнику «Наукова Україна». В альманасі надрукована її п’єса для лялькового театру «Вчитися – це класно».

Щітка Діана має публікацію в збірнику «Наукова Україна». Поезії дівчини наповнені любов’ю до рідного краю, теплом та добротою. Юна авторка пишається рідним містом, закликає зберігати культурні надбання Глухова.

Світ чарівної української мови відкрила для Михайлюкової Анастасії її бабуся – Тамара Михайлівна. Анастасія – призерка ІV підсумкового етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, учасниця ІV фінального етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У збірці «Стежками до мрій» надруковано її прозові твори «Грайливий вітерець», «Річка, заздрощі і раки», «Чудеса вишневого садка».

Свою першу поезію Поліна Голайбо написала в молодшому шкільному віці. З того часу віршування стало одним із улюблених занять. Вона має публікацію в збірнику «Наукова Україна». Відвідуючи шкільну літературну студію «Джерельце», дівчина шліфує свою майстерність.

Для Бороденка Кіріла книжки - це джерело натхнення, а українське слово - найпоетичніше. У збірнику «Наукова Україна» представлена творча робота хлопця «Захоплюючий світ літератури».

Шашков Андрій закоханий в українське слово, любить свою родину, нашу Україну. Написав перші вірші. Частинку своєї душі Андрій передає в поезіях.

Побажаємо юним авторам натхнення та творчих здобутків! Нехай альманах стане для них літературним стартом! Хай мрії збуваються!

/Files/images/1_klas_2020/изображение_viber_2020-09-28_08-30-47.jpg

/Files/images/1_klas_2020/изображение_viber_2020-09-28_08-30-51.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.